Industrie 4.0 Maturity Scan

Tijekom svoje digitalne transformacije, kompanije trebaju ocijeniti svoju razinu zrelosti u industriji 4.0 kako bi izvukle zaključke o svojim potencijalima i kako bi prepoznale najbolje prakse pri usporedbama s onima koji prednjače u svojoj industrijskoj grani. Posebno je u ovim COVID-19 vremenima teško dobiti detaljnu procjenu od neovisnog vanjskog izvora (trenutni dugotrajni nedostatak kapaciteta i ograničenja u vezi posjećivanja). Ipak, digitalnu transformaciju moramo poticati, posebno u trenutnom stanju.

Industrie 4.0 Maturity Scan

S Industrie 4.0 Manturity Scanom možete samostalno izmjeriti svoje trenutno stanje digitalne transformacije (status quo), te usporediti se s raznim skupinama. Za razliku od mnogih drugih „brzih pregleda“ koji se mogu samostalno napraviti, Maturity Scan baziran je na u praksi dokazanoj Industrie 4.0 Maturity Index metodologiji. Ova metodologija jamči pouzdan i sveukupan pogled na stanje industrije 4.0 u Vašoj kompaniji.

Usporedba

Za više informacija o Industrie 4.0 Maturity Scanu, molimo Vas preuzmite PDF brošuru na ovom linku.

Izravne koristi od ovog Maturity Scan alata

 • Usklađivanje svih sudionika u kompaniji oko toga što se podrazumijeva pod industrijom 4.0. Usklađivanje sudionika oko toga koje sve dijelove poslovanja treba uključiti da bi projekti digitalizacije/digitalne transformacije bili uspješni, te zaživjeli.
 • Provjera i dokazivanje da poduzimate radnje u skladu sa svjetskim najboljim praksama za razvoj u industriji 4.0. Otkrivanje područja ili aktivnosti koje bi trebali još uključiti, a niste do sada. Otkrivanje razvojnih potencijala za koje još ne znate.
 • Prepoznavanje područja koja nova IT rješenja koja nabavljate trebaju pokriti, te stjecanje kapaciteta da ih znate bolje procijeniti koliko će zadovoljiti Vaše potrebe (pri dostizanju ciljane razine zrelosti u razvoju).
 • Ocjena Vaše razine zrelosti u Industriji 4.0 prema međunarodno prihvaćenom best practice standardu. Možete se slijedom toga usporediti s drugima, te koristiti dobivene podatke u sklopu business development aktivnosti s partnerima. Primjerice, dogovarati nove investicije.
 • Benchmarking i svi uvidi koje takve usporedbe daju.

Kako odraditi pregled i usporedbu

 1. Ispunite prijavnicu ovdje (registracijom se osigurava da samo proizvodne kompanije mogu sudjelovati u Maturity Scanu i time štitimo kvalitetu podataka u usporedbama)
 2. Po prihvaćanju registracije na prijavljenu e-mail adresu primit ćete podatke za pristup alatu, te dalje ćete slijediti pitanja koja Vam alat postavlja i odgovarati na njih.
 3. Nakon što potvrdite odgovore na postavljena pitanja, izrađuje se izvještaj kojeg ćete dobiti obično unutar jednog radnog dana. Zatim dogovaramo termin za razgovor o nalazima sa jednim od stručnjaka za industriju 4.0.

Prijavite se za Maturity Scan

  Obvezna polja označena su zvjezdicom (*).

  Detalji kompanije

  Ovi podaci biti će korišteni za provjeru prilikom registracije, kao i samu registraciju. Moguće je da ćemo Vas tijekom pripreme kontaktirati radi dodatnih informacija, pratnje napretka ili podrške tijekom rada, te nakon izvršenja usluge, za praćenje zadovoljstva i unaprjeđenje naših usluga.

  Vaša kontakt osoba

  Damir_kontakt

  Damir Ivan Konjevod, mag. inf.

  Konzultant za informacijske sustave

  tel.: +385 91 585 77 89